Sunday, September 2, 2018

Pas op voor oplichters.

Helaas zijn ze niet zo makkelijk herkenbaar als op het plaatje maar er zijn er diverse aktief in de export. Vorige week en ook vorig jaar zijn diverse relaties de dupe geworden en we praten over enkele honderd duizenden euro's.
De twee verhalen waren vergelijkbaar, ging om Belgen die in Amerika wonen en aankopen en export regelen, hadden natuurlijk ook andere nationaliteiten kunnen zijn.
De oplichters hadden mooie praatjes en ging ook een tijd goed tot opeens de mensen hun al betaalde auto's niet meer kregen en de oplichters eerst met een hoop smoezen kwam om waarschijnlijk tijd te rekken en uiteindelijk ben je gewoon je geld kwijt.
Een oplichter is inmiddels verdwenen van websites en sociale media, de andere heeft nog egwoon andere bedrijven en hij kan er zelf weinig aan doen, speelt dus slachtoffer maar na wat Googlen was hij in Belgiƫ ook al aktief en een hoop ellende veroorzaakt.
Toen wij in Texas woonden kregen we ook vaak veel geld overgemaakt om auto's te kopen, mensen vertrouwden ons, we waren ook erg aktief op internet en alles wat we deden kon men lezen in fora's of op onze Blogs.
Het is lastig te zeggen hoe men iemand kan vertrouwen maar doe veel checks, vraag om referenties, probeer te betalen via Paypal of Credit Card en geloof vooral niet in alle mooie verhalen want de 2 Belgen hadden een ander ding gemeen, dat waren mooie verhalen en veel bluf wat ze allemaal konden en hoe goed ze wel niet waren.

Blijf oppassen, er zullen er meer aktief zijn of aktief worden, blijf alert.


No comments:

Post a Comment